Kapříci na cestách

...... inspirace na cesty a výlety

Okolo Broumovských stěn

Poměrně náročná cyklotrasa masivem Broumovských stěn přes: Polici n.M., Machov, Křinice, Hlavňov, Polici n.M., Č. Metují.

Vhodné kolo: trekking, MTB  /  56km /  těžká trasa  /  převýšení 804m

Úvodní část trasy ze Skalky do Police n.M. nabízí pohodové rozjetí po silnici. V Polici n.M. můžete navštívit populární muzeum stavebnice Merkur či městské muzeum. Určitě se pokocháte architekturou na malebném náměstí (viz.foto) a historie na Vás dýchne u Staré školy, patrové roubené budovy z roku 1785.

Z Police začínáme stoupat po červené cyklotrase směr Machov. Zde "přesedláme" na modrou cyklotrasu č.4002, která nás zavede přímo na vrstevnicovou cestu po hřebeni Broumovských stěn. Úvodní pasáž bude hodně ostrá a na hrubé kamenité cestě, která stoupá pod Božanovský Špičák, bude muset většina z Vás chvilku tlačit. Zaslouženou odměnou jsou následující pasáže po východní straně Broumovských stěn. Zde se stále držíme modré cyklotrasy, která nás přes Martínkovice dovede až k legendární restauraci Amerika. Bohužel v týdnu je zavřená a tak za občerstvením míříme do Křinice. Odměnou nám je vynikající jelení guláš za babku!

Po návratu k Americe pokračujeme po červené cyklotrase až k silnici pod Honským Špičákem. Zde se dáváme vlevo a čeká nás stoupání do Honského sedla. Po červené cyklotrase, která kopíruje zároveň zelenou TZ zamíříme příjemnou lesní cestou do Hlavoňova. Naši smyčku okolo Broumovských stěn uzavřeme opět v Polici n.M. odkud přes Českou Metuji zamíříme na Skalku.

 

Jak budou utíkat Vaše kilometry
 

  0 km  -      Skalka

18 km   -    U Zabitého rozc.

40 km   -    Honské sedlo

  3 km   -    Česká Metuje

24 km   -    Martínkovice

44 km  -     Hlavňov

  8 km   -    Police n.M.

29 km   -    Amerika rest.

47 km   -    Police n.M.

15 km   -    Machov

32 km   -    Křinice

56 km  -     Skalka